Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat Tarraco har premiär i september

Seats stora suv Tarraco börjar närma sig premiär. Men avtäckningen kommer inte att ske på Paris-salongen i oktober som det tidigare ryktats om.

Premiären för Tarraco kommer istället att ske den 18 september i Tarragona i Spanien, skriver Seat i ett pressmeddelande. Skådeplatsen är långt ifrån slumpvis utvald. Tarraco är, som vi skrivit förut, den romerska benämningen på just staden Tarragona.

Men premiären kunde troligtvis ha skett någon annanstans – om folket velat annorlunda. Tarraco var nämligen det namn som fick flest röster när Seat tidigare i år anordnade en omröstning för att bestämma den nya suvens namn. Sammanlagt röstade fler än 146 000 personer från 134 länder. Av dessa lade lite mer än 35 procent sin röst på Tarraco. På andra plats hamnade Avila och på tredje plats Aranda.

Foto: CarPix

Tarraco blir den hittills största suven i Seats modellutbud, efter mellanbrodern Ateca och lillebrodern Arona. Tarraco bygger på Volkswagens MQB-plattform och blir sjusitsig likt Skoda Kodiaq, en modell Tarraco kommer att ha mycket gemensamt med. Bland annat motorutbudet spås bli i stort sett identiskt. Däremot kommer utseendet i framför allt fronten, bakänden och det interiöra utförandet skilja de båda modellerna åt.

Än så länge har Seat släppt ett fåtal teaserbilder på Tarraco, men nyligen fick vi en närmare titt på modellen när vår spionfotograf lyckades fota suven i färd med att ta sig runt Nürburgrings nordslinga. De bilderna hittar du i galleriet nedanför.

Seat Tarraco marknadslanseras mot slutet av året.