Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Skiss på nya Golf – som vi redan har sett

Volkswagen släpper skisser på kommande Golf – en bil som vi redan sett i sin helhet på spionbilder. Premiären sker i alla fall den 24 oktober.

Nya Volkswagen Golf täcktes inte av under höstens bilsalong i Frankfurt eftersom den då hade hamnat i skuggan av ID.3 – märkets första elbil byggd på den nya MEB-plattformen. I stället får Golf en egen premiär den 24 oktober, men nu väljer man att släppa bilder på bilen.

Foto: Volkswagen

Det handlar emellertid om skisser på nya Golf, förmodligen för att kittla oss lite inför premiären. Den åttonde generationen av modellen är dock en illa bevarad hemlighet. Här på Teknikens Värld har vi kunnat visa bilen i sin helhet under olika stadier av utveckling men även som helt produktionsklar då den smygfotograferats under en filminspelning i Madrid (se nedan).

Foto: Worldscoop

Bland bilderna finns även en skiss på inredningen. Känns den bekant? Jo, det är samma som vi kunde visa i maj om än i större format och i färg. Bilden visar en inredning som går i skärmarnas tecken, borta är de rejäla reglagen vi känner från dagens Golf.

Foto: Volkswagen

På ratten ses även Volkswagens nya logotyp som gör premiär med just nya Golf. Även den har vi sett tidigare – under en fotbollsmatch.