Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Citigo i fyrdörrarsversion officiell

Volkswagen har redan visat sin Up i fyrdörrarsversion. Nu vill inte tvillingvagnen från Tjeckien vara sämre – här är Skoda Citigo i fyrdörrarsversion.

Fjolåret var Skodas bästa säljmässigt någonsin, med nära 900 000 bilar sålda över världen. Än är dock inte tjeckerna nöjda – till 2018 vill man sälja hela 1,5 miljoner Skodor per år. En viktig kugge i den försäljningsökningen lär vara nya minibilen, och Volkswagen Up-tvillingen, Skoda Citigo.

När Volkswagen redan presenterat Up i fyrdörrarsversion är det nu dags för Skoda Citigo att komma med samma dörruppsättning. Det har förvisso bara släppts en bild, men vi vet att bilen kommer att presenteras för allmänheten i Genève i mars.

Under huven hittar vi en trecylindrig bensinhistoria på 60 eller 75 hästar. I den snålare av versionerna (gissningsvis 60-hästarn) hävdar Skoda att bilen inte ska dra mer än 0,41 l/mil och inte släppa ut mer koldioxid än 96 g/km. 

Nu väntar vi bara på en fyrdörrars Seat Mii, det lär väl komma inom några veckor om trion ska vara fullbordad, kan vi tro.