Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Fabia facelift till Genève i mars

Skodas nästminsting Fabia ska uppdateras. Nu bjuds vi på en första illustration. Äkta vara blir det först när bilsalongen i Genève öppnar i mars.

Skoda Fabia generation tre kom 2014 och har alltså snart fyra år på nacken. En uppdatering är med andra ord välbehövlig med tanke på att syskonen inom koncernen, Polo och Ibiza, nyligen har kommit i helt nya utgåvor.

Genèvesalongen i mars ska Skoda visa upp uppdaterade varianten, och Skoda ska ha ”cred” för att de i sin pressrelease skriver att det rör sig om just ”uppdaterade Fabia” och inte ”nya Fabia” som många andra biltillverkare gärna ha klämt till med.

Till nämnda pressrelease hör ovanstående illustration. Den här typen av bilder burkar alltid överdriva detaljer, så vi kommenterar den inte nämnvärt mer än att grillen ser ut att få en ny, hårdare utformning. Strålkastarna ser ut att moderniseras och verkar dessutom bli lite mer tillspetsade mot de andar som nuddar vid grillen. I övrigt är det sig ganska likt, eventuellt att frontens nederparti ser lite hungrigare ut. Men som sagt, en illustration av det här slaget överdriver nästan alltid detaljer.

Skoda Fabia har sedan generation ett 1999 sålt i över fyra miljoner exemplar.

Skoda Fabia som den ser ut i dag. Här i kombiutförande, eller Combi-utförande om man ska prata tjeckiska.Skoda Fabia som den ser ut i dag. Här i kombiutförande, eller Combi-utförande om man ska prata tjeckiska.Skoda Fabia som den ser ut i dag. Här i kombiutförande, eller Combi-utförande om man ska prata tjeckiska.
Skoda Fabia som den ser ut i dag. Här i kombiutförande, eller Combi-utförande om man ska prata tjeckiska.