Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100623-skoda superb däck
100623-skoda superb däck
100623-skoda superb däck
100623-skoda superb däck

Skoda justerar däcktrycket för Superb

I dag meddelar Skoda de officiella rekommendationerna som ska motverka att däcket krängs av på Superb vid undanmanöver – däcktrycket ska justeras upp med 0,2-0,3 bar.

Skoda Superb Combi med 18-tumsfälgar misslyckades fatalt i Teknikens Världs välkända undanmanöverprov Älgtestet. Vid 70 km/h krängdes däcket av fälgen, något som vi aldrig upplevt tidigare under alla tusentals genomförda älgtester genom tiderna. Vid fem olika testtillfällen hände samma sak – däcket krängdes av fälgen.

En av anledningarna till problemet är maxlasten som är för högt angiven (läs mer om detta via länkarna nedan) men också att däcktrycket är för lågt.

I gårdagens artikel här på teknikensvarld.se berättade Volkswagen Groups servicekoordinater Marcus Nordström att Skoda rekommenderar höjt däcktryck på både fram- och bakdäck

Nu meddelar Skoda de officiella rekommendationerna för Superb Combi 2,0 TDI med 18-tumsfälgar – 2,7 bar för framdäcken och 3,2 bar för bakdäcken. Det är alltså en höjning med 0,3 bar fram och 0,2 bar bak.

Skoda håller på med fortsatta tester vad gäller däcktrycket och de kommer dessutom att förse alla serviceböcker och bilar med etiketter som informerar om de nya rekommendationerna.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

TV-TV

Älgtestet – så bra är din bil