Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Skoda

Skoda Karoq Scout officiell

Tuffare kostym och med fyrhjulsdrift som standard. Här är nya Skoda Karoq Scout.

En suvigare suv – så skulle man kunna beskriva Skoda Karoq Scout.

Till skillnad från standardmodellen har Karoq i och med tilläggsnamnet Scout fått ett ännu mer ”oömt” utseende med bland annat silverfärgade detaljer på stötfångarna fram och bak, samt på sidorna. Även backspegelkåporna och takrailsen går till synes i samma silvergrå kulör, och bakrutorna är tonade.

Invändigt har sätesklädseln fått ett delvis nytt utseende tack vare svart-bruna kontrasterande sömmar och broderade Scout-loggor.

Multifunktionsratt i läder och pedaler med detaljer i rostfritt stål är också standard.

På motorsidan erbjuds Karoq Scout med tre alternativ: en bensinare och två dieslar. Bensinmotorn i fråga är en TSI-motor på 1,5 liter och 150 hästkrafter. Till den sitter en sjuväxlad DSG-låda kopplad.

Den lilla dieseln är en TDI-maskin på 2,0 liter och har lika många hästkrafter som bensinaren. Dock är den kopplad till en sexväxlad manuell låda som standard – DSG är tillval.

Stora dieseln, även det en TDI-maskin på 2,0 liter, är utrustad med DSG som standard och är trimmad till 190 hästkrafter.

Skoda Karoq Scout har fyrhjulsdrift som standard och har likt vanliga Karoq ett körläge speciellt avsett för off road-körning.

18-tums aluminiumfälgar med ”Braga”-design är också standard på Karoq Scout, men 19-tummare finns som tillval – då med ”Crater”-design. På tillvals listan finns elbaklucka med spark-funktion.

Världspremiär för Karoq Scout blir det på Paris-salongen i oktober.

Än så länge har inget svenskt pris eller lanseringsdatum presenterats.