Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Kodiaq RS visar ny logotyp

Skoda ska bredda sitt RS-utbud och till Parissalongen kommer Kodiaq RS med ny logotyp för hela divisionen.

Att Skoda ska sätta det sportiga RS-emblem på fler modeller skrev vi om för två år sedan liksom att den då nya suven Kodiaq räknades bli en av dem. Året därpå blev Kodiaq RS bekräftad och tidigare i år slog modellen rekord för sjusitsiga suvar på Nürburgring i ett steg att bygga upp stämningen inför premiären för modellen som sker under höstens bilsalong i Paris.

Under Parissalongen får vi se mer av Skodas första prestanda-suv.

Bilen vid rekordtillfället saknade dock emblem men de syns på de teaserbilder som Skoda nu släpper på modellen. Det är en nydesignad logotyp som kommer att användas av samtliga RS-modeller framöver. RS står för Rally Sport och användes första gången av märket 1974 på prototyperna 180 RS och 200 RS. Ett V finns även med i logotypen och står för ”victory” – seger.

Förutom emblem är det i stort sett bara sportiga fälgar som avslöjas på teaserbilderna. Kodiaq RS ska ha en tvåliters dieselmotor med dubbla turbosnurror och 239 hästkrafter – den starkaste dieselmotorn någonsin från tillverkaren. Motorn ger 500 newtonmeter och drivningen sker på alla fyra hjul.

Dagens och kommande RS-logotyp. Mer evolution än revolution.

Tidigare i somras kom det fram att Skoda även ska erbjuda RS-emblem på elbilar framöver. Bilar som ska förmedla mer design än prestanda.