Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Kodiaq Sportline officiell – tuff förpackning

Du som inte gick igång på gårdagens Skoda Kodiaq Scout kanske går igång på Kodiaq Sportline som nu presenteras.

Skoda bränner inte allt krut på en gång, det är uppenbart. Deras av många på förhand hyllade ”storsuv” Kodiaq presenterades i går i Scout-utförande, det vill säga i lite mer terrängdugligt snitt. Inte ens ett dygn senare är det dags för Kodiaq i ännu ett utförande. Nej, tyvärr är det inte Kodiaq RS som presenteras, i stället är det Kodiaq Sportline. Modellen i sin skarpaste förpackning hittills.

Eftersom vi i går jämförde Kodiaq Scout med XC90 i Rugged luxury-utförande kan vi i dag fortsätta XC90-jämförelsen. Kodiaq Sportline skulle kunna liknas med XC90 R-Design, det vill säga tufft yttre utan att vara tuffare under huven.

Sportline innebär bland annat unika 19-tumsfälgar som även finns i 20-tumsutförande, nedlackade stötfångare och delvis även tröskellådorna, sportigare ändrör (som på så många andra bilar inte är äkta), helsvart grill och helsvarta backspegelkåpor samt takrails och fönsterlister i – just det – svart.

Precis som med Kodiaq Scout kommer Kodiaq Sportline endast i fyrhjulsdrivet utförande. Även motoralternativen är identiska med Scout-versionen, det vill säga två bensinare i 1,4 TSI med 150 hästkrafter och 2,0 TSI med 180 hästkrafter samt 2,0 TDI med 150 hästkrafter och 2,0 TDI med 190 hästkrafter. Inget extravagant här alltså, den som söker lite mer spänning under huven får helt enkelt vänta på Kodiaq RS som är bekräftad.

Adaptivt chassi, DCC, ingår inte som standard men går att kryssa för i tillvalslistan. Vad Sportline-varianten av Kodiaq kommer att kosta vet vi ännu inte, först ska bilen ha sin världspremiär på bilsalongen i Genève i mars där den kommer att stå sida vid sida med Kodiaq Scout. Då kommer vi även att få se vad som skiljer Sportlines interiör i jämförelse med Sout-varianten och vanliga Kodiaq.