Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Kodiaq visar insidan – blir en jätte inuti

Om några dagar är det dags för Skodas nya suv att göra entré. Som en liten aperitif får vi nu se insidan för första gången.

https://youtu.be/Pk5FqQjeQAg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Skoda har den senaste tiden portionerat ut sin första suv Kodiaq i omgångar där vi har fått se glimtar av modellen. För första gången får vi nu se insidan i form av bilder och en film. Som vi ser skiljer Kodiaq sig ganska ordentligt från sina syskon Octavia och Superb, inte minst vad gäller instrumentbräda, mittkonsol och dörrsidor. Det är lite rakare och kantigare, med  en helt ny layout runt infotainmentskärmen.

Men det är inte insidans yttre som får oss att bli förbluffade. I stället är det en rad i specifikationerna som får oss att gapa stort. Skoda skriver att Kodiaq är 470 centimeter lång och 1,88 meter bred, det vill säga en centimeter smalare och åtta centimeter kortare än Kia Sorento. Ändå är den rymligare. Medan Sorento i femsitsutförande kan lasta 660 till 1 732 liter kan Kodiaq lasta enorma 720 till 2 065 liter. Snacka om laståsna! Det är till och med mer än den nästan fem meter långa Volvo XC90 som ”bara” rymmer mellan 671 och 1 868 liter (laddhybriden något trängre).

Den 1 september är det dags, då blir Skoda Kodiaq officiell.