Skoda lanserar taxiapp för barn – där föräldrarna är förare

Du som har barn kanske känner igen dig i att du stundom känner dig som en taxiförare för dina barn. Kanske är det hockeyträningar eller ridläger, kanske bara att hämta hos kompisar. Oavsett anledning har nu Skoda i Storbritannien lanserat en app där taxiföräldrar kan ta betalt av barnen – i form av tjänster i hemmet.

Har du som förälder tröttnat på att köra dina barn kors och tvärs utan att få något i gengäld? Hämta på olika träningar eller läger, eller hos kompisar som bor för långt bort för en promenad? Har det gått så långt att du skämtar om att du driver en taxiverksamhet för dina barn? Då är du inte ensam. Enligt uppgift ska två av tre föräldrar känna på samma sätt.

Detta har Skodas generalagentur i Storbritannien tagit fasta på, och lanserar nu en tjänst där du som förälder kan ta betalt av dina barn för de olika resorna som företas. På samma sätt som taxiappar så som Uber

 eller Lyft matar du helt enkelt in resan som företas, och appen räknar hur lång sträcka det är som körs. Men taxametern motsvarar inte någon monetär valuta, utan resorna ska kunna bytas ut mot olika andra sysslor i hemmet. Kanske att tömma diskmaskinen, städa eller tvätta bilen (vilket Skoda själva tar som ett exempel i sin reklamfilm).Skoda har räknat ut att brittiska föräldrar kör motsvarande nära 270 mil extra per år bara för barnens aktiviteter. Hade samma resor gjorts med standardtaxa för en London-taxi skulle det kosta nära 150 000 kronor, vilket väl säkert kan motsvara några biltvättar.I nuläget vet vi inte om appen kommer att komma till Sverige, då det främst är ett lokalt marknadsföringsgrepp. Skulle du som är förälder vara intresserad?

https://youtu.be/ckT5-bRPo-E