Skoda Mission L concept

Skoda Mission L concept – snart i produktion?

I Skodamontern på bilsalongen i Frankfurt om några veckor kommer en konceptbil vid namn Mission L att utgöra huvudnumret. Och konceptbilen ska vara närapå produktionsklar.

Skodas plan är ambitiös, pressmaterialet beskriver en modelloffensiv med en ny modellpresentation var sjätte månad över de närmaste två-tre åren. Till 2018 ska det tjeckiska märket ha ökat till 1,5 miljoner nya bilar per år.

För att denna plan ska lyckas krävs inte bara produktion lokalt i Kina och Ryssland, utan även nya modeller, det är en av dessa som vi nu får se i en nästan färdig version, i alla fall om man ska tro pressmeddelandet, i form av konceptbilen Mission L.

Bilen är en kompakt halvkombi, och ska staka ut den väg som Skoda ämnar ta designmässigt över de närmaste åren. Skoda hävdar att det rör sig om en helt ny modellserie, den sjätte för märket. Dessutom, även om storleken är ett halvt nummer för liten, kan vi nog också se Mission L som en försmak på nya Octavia, som vi vet ska dyka upp inom en relativt snar framtid.

Mycket mer kan vi inte berätta om bilen, men Skoda låter meddela att produktionsversionen ska säljas både i Europa, Ryssland och Kina. Indien ska få en egen variant, som skippar halvkombiluckan för att istället vara en renodlad sedan.