Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Skoda

Skoda Mountaiq – tuff Kodiaq med flak

Skoda Kodiak som pickup och redo för tuffa tag. Se årets bygge från studenterna på Skoda Academy.

Skodas studenter har som tradition att sätta sågen i en aktuell modell och skapa något nytt. Vi har sett såväl suv-cabrioleter som strandbilar tidigare och ny är det dags för en pick up: Mountaiq, baserad på suven Kodiaq.

Bilen kommer inte som någon chock för dig som hänger här hos oss. I våras visade vi studenterna (35 till antalet) i arbete men nu kan vi visa resultatet.

Foto: Skoda

Skoda Mountaiq är lackad i kulören Sunset Orange och förutom ett flak utrustad med saker som ljusramp på taket, fet front med vinsch, störtbåge, snorkel, tio centimeter extra markfrigång och ljuseffekter såväl ut- som invändigt.

Bygget har tagit sex månader och totalt 2 000 arbetstimmar att få samman och omfattat knepiga saker som att kapa och bredda dörrar, få fram nya rutor och skapa en helt ny bakdel med ett fiffigt stuvutrymme i golvet.

Foto: Skoda

– Liksom föregångarna är Skoda Mountaiq ett bevis på den kunskap och hantverk som våra studenter besitter. År efter år visar deras arbete kvalitén på vår utbildning, säger Carsten Brandes chef på Skoda Academy.

Vad tycker du? Kolla in bilderna nedan.