Skoda Octavia Combi 4x4

Skoda Octavia Combi 4x4 – svenska priser

Som ett av de första länderna i Europa får Sverige tillgång till nya Octavia Combi. Nya storlastande Octavia Combi kommer även hit i fyrhjulsdrivet utförande och det till en mycket liten merkostnad.

På Genèvesalongen gör Volkswagen-koncernen en rejäl kombioffensiv. De två helt nya kombimodellerna Volkswagen Golf Variant och Skoda Octavia Combi presenteras och visar sig inte bara vara betydligt rymligare än sina föregångare utan sväljer även mer last än kombibilar av större storlekar. Skoda passar dessutom på att lansera sin nya kombi i fyrhjulsdrivet utförande som får beteckningen Octavia Combi 4x4.

 Som vi redan vet använder Skoda Haldex-systemet för att få drivning på alla fyra hjul, den här gången är det den senaste generationen Haldex, den femte, som köps in. Kombinationen Combi och 4x4 blir tillgänglig med tre motoralternativ. Fyrhjulsdriften blir tillgänglig till motoralternativen TSI 140, TSI 180 och TDI 150. Med kombipåslaget 6 500 kronor och fyrhjulsdrift för 7 000 kronor kommer TDI 150 att kosta från 231 600 kronor.

 Prispåslaget för fyrhjulsdriften blir endast 7 000 kronor. Skoda fortsätter därmed på den strategi som varit så framgångsrik för Volkswagen Passat. Sedan Volkswagen börjat nöja sig med att ta endast 6 900 kronor extra har andelen nya fyrhjulsdrivna Passater skjutit i höjden.