Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Octavia RS Combi 4X4 – tre snabba från provkörningen

Vi har skickat ut PeO Kjellström i stora världen igen, närmare bestämt till Österrike och trakterna kring Berchtesgarden, drygt tre mil från Salzburg.

Läget PeO?

– Hej, ja en fantastiskt fin dag med strålande sol och sex plusgrader. Vackert så man blir tårögd och jag tycker mig höra Sound of Music, om du vet vad det var.

PeO kan det där med att ratta på snö och is.PeO kan det där med att ratta på snö och is.PeO kan det där med att ratta på snö och is.
PeO kan det där med att ratta på snö och is.

Jodå, det vet jag, tack för tipset för jag ska nog se den remastrade versionen i kväll. Men vad är nytt med bilen du kör?

– Det är faktiskt första gången Skoda tillverkar en RS-version med fyrhjulsdrift. Ett beprövat system, Haldex femte generation. Skoda Octavia RS Combi 4X4 fungerar fint och antisladd går att stänga av, nästan helt och hållet. Om du hamnar i en riktig krissituation griper det dock in.

– Tyvärr säljs modellen bara med 184 hästars diesel, man hade önskat mer men det är vad kunderna vill ha säger Skoda.

Priser och annat viktigt?

– Bilen finns redan i Sverige så det är bara att handla. 301 200 för en sedan, plus 4 300 för kombi – f’låt, Combi. Ett påslag för fyrhjulsdriften på bara 7 000 kronor. Inte mycket att bråka om.

Hela provkörningen av Skoda Octavia RS Combi 4X4 läser du i Teknikens Värld nummer 6/2016 som utkommer 19 februari. Be there or be square!