Skoda Rapid Spaceback officiell

Nu finns Skoda Rapid i kombiversionen som kallas Spaceback. Men om det är en rymlig kombi du vill ha är det här inte bilen för dig då Rapid Spaceback är mindre och trängre än sitt sedansyskon.

Namnet Spaceback får oss att dra oss till minne forna Mitsubishi-modeller som Space Star och Space Wagon men nu är det Tjeckien och Skoda som har tagit över rymdtemat. Modellnamnet Spaceback antyder att Rapid blir en riktig storlastare och visst får den en stor och praktisk kombibaklucka men om det är volym man vill åt så är vanliga Rapid i sedanutförande ett bättre val.

 Rapid Spaceback är nämligen mindre och trängre än vanliga Rapid. Hjulbasen är densamma – 260 centimeter – men överhänget bak är 18 centimeter kortare, vilket gör att lastkapaciteten i bagageutrymmet är 415–1 380 liter. Det kan jämföras med vanliga Rapid som rymmer 550–1 490 liter. Benutrymmet i baksätet ska dock vara oförändrat.

 Rapid Spaceback ska främst riktas mot ungdomar som inte tänker på det praktiska först och främst. Rapid Spaceback ska säljas med ett större utbud av utrustningsalternativ och utökade designmöjligheter, ett exempel ser vi på den röda bilen som har ett mörktonat panoramaglastak som sträcker sig ända bak till C-stolpen och ser ut att gå i ett med bakluckan.

 Rapid Spaceback visas på Frankfurtsalongen i september och en månad senare startar försäljningen. Då finns fyra bensin- och två dieselmotorer tillgängliga.