Skoda Rapid Spaceback Foto: Uli_Sonntag

Skoda Rapid Spaceback – tre snabba från provkörningen

Den här gången fick PeO vila, det blev i stället redaktör Marcus Nyberg som fick åka till Verona för att provköra Skoda Rapid Spaceback. Har Skoda en storsäljare på gång?

Hej Marcus, hur är det att vara bortom redaktionens skyddande väggar?

–Bara bra, jag försöker klämma ur det sista ur sommaren och rattar just nu Skoda Rapid Spaceback runt Gardasjön. Det var mulet och lite duggregn i går, rena försommaren, om man är svensk alltså. I dag är det bättre.

Hur är bilen?

– Vi körde över berg och dalar innan sjön nåddes och det första intrycket är absolut positivt. Bilen känns rejäl samt stabil och trivs bra på de italienska serpentinvägarna.

Tror du att Skoda kan ha en kommande storsäljare i Rapid Spaceback?

– Ja, Spaceback, som är kombiversionen av Rapid, lanseras efter årsskiftet och kostar från 156 000 kronor. Prisskillnaden mot sedanen är bara 1 100 kronor, det vill säga obetydligt. Men om man vill kunna lasta mycket så ska man välja sedanen som faktiskt är lite rymligare i skuffen. Jag skulle ändå inte bli förvånad om det är en blivande säljsuccé som jag provkör. Ett tips är att lägga till panoramaglastak så känns den ännu luftigare invändigt.