Skoda Rapid Sport visas upp i Wörthersee

Du som är sugen på en sportigare Skoda Rapid behöver sannolikt inte vänta länge. Just nu står den tuffa konceptbilen Rapid Sport utställd i Wörthersee.

Även om det är Seat som puttas fram som det sportiga alternativet i VW-familjen så är det konkurrenten/kusinen Skoda som har en 112-årig motorsporttradition och vars billiga men busiga RS-modeller har fått många anhängare de senaste åren. Nu är en ny RS-modell på ingång och det i form av Rapid.

 Den kommer förmodligen att heta Rapid RS när den når försäljningshallarna men just nu, när den står utställd på den stora Volkswagen-träffen Wörthersee i Österrike, heter den Rapid Sport och är en konceptbil. Skoda berättar ingenting om vad som finns under huven men karossdesignen säger en del om hur kommande Rapid RS kommer att te sig. De extrema skärmbreddarna lär dock inte nå serieproduktion.

 Rapid Sport är inte den enda Skodan av intresse i Wörthersee. För första gången får vi se nya Octavia Combi med ett sportpaket som blir tillgängligt som tillval framöver. Sportpaketet innehåller bland annat en blanksvart grill och djupare spoiler fram och bak. På den enda bilden vi har fått från Wörthersee står en Skoda-värdinna tyvärr i vägen men bakom henne finns en svart ytterbackspegel i högblankt utförande. Insidan sportas till med svart läderklädsel med röda sömmar och pedalställ i aluminium.