Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Photo: IvoHercik.com

Skoda Sunroq – Karoq har blivit cabriolet

Ännu en suv som tappat taket och blivit cabriolet. Skoda Sunroq är dock en konceptbil skapad av studenter vid Skodas yrkesskola i Tjeckien.

I förra veckan visade vi er nya Nissan Leaf utan tak – Leaf Open Car. I dag är det dags att visa Skoda Karoq utan tak – Sunroq som den heter. Men precis som med Leaf Open Car är Sunroq ett one-off-bygge som aldrig kommer att sättas i någon form av serieproduktion, trots att suvar utan tak redan är ett ganska beprövat koncept – Range Rover Evoque Cabriolet och nedlagda Nissan Murano Crosscabriolet.

Till skillnad från Evoque Cabriolet och Murano Crosscabriolet har Sunroq fått behålla sina bakre dörrar. Ovanligt när det gäller cabrioletmodeller, men välkommet för att göra insteget till baksätet enklare.

Foto: Škoda Auto

Du kanske undrar vad det är för skräp på marken precis framför fronten på Sunroq. Det är inte skräp utan små LED-ljus som lyser upp Skoda-märket från undersidan av bilen. På Karoq finns denna funktion på undersidan av främre dörrarna och lyser upp med namnet Skoda på asfalten, eller vad det nu är för underlag bilen står på, när dörrarna öppnas (tillval).

Sunroq är byggd av 23 studenter vid Skodas yrkesskola i Mladá Boleslav. Det har blivit en årlig grej att bygga något tufft av en befintlig Skoda-modell och det är inte första gången de har kapat taket. Bland annat har de skapat tuffa Skoda Element.