Skoda Superb Scout officiell

Nu har även Skoda Superb, i samband med modellens uppdatering, blivit Scout. Alltid redo med förhöjd markfrigång och några mindre oömma detaljer längs karossidorna.

Skoda nöjde sig inte med uppdaterade Superb och Superb i laddhybridutförande samt elbilen Citigoe iV under de många premiären förra veckan, de tryckte även till med en Scout-version av Superb. Skoda säger att det är första gången som Superb finns i Scout-utförande, och det är korrekt. Men vi skulle vilja lägga in en liten reservation mot uttalandet då förra generationen Superb fanns i ett motsvarande utförande med högre markfrigång och svarta plastdetaljer. Dock hette modellversionen Superb Combi Alldrive (Outdoor på vissa marknader).

Skoda Superb Scout finns endast i kombiutförande, alltså går du bet om du söker halvkombin i Scout-utförande. Som standard är Superb Scout fyrhjulsdriven och försedd med högre markfrigång. Sistnämnda innebär 15 millimeter extra luft mellan jordens yta och bilens underrede. För att ge bilen extra karaktär av terrängduglig finns i körprogramsväljaren läget Off-Road. DCC-chassi finns som tillval.

Endast två motoralternativ finns att välja mellan, båda de kraftfullaste Skoda har att erbjuda på bensin- respektive dieselsidan. 2,0 TSI-bensinmotorn har 272 hästkrafter och 350 newtonmeter och är kopplad till en sjuväxlad DSG-dubbelkopplingslåda.

2,0 TDI-motorn ger föraren 190 hästkrafter och 400 newtonmeter att leka med, även dessa tillgängliggörs hjulen via en sjuväxlad DSG-dubbelkopplingslåda.

Båda motoralternativen är Euro 6d TEMP-certifierade och försedda med partikelfilter.

Utseendemässigt skiljer sig Skoda Superb Scout från andra Superb-modellversioner genom att ha bland annat hasplåtar, aluminiumliknande detaljer i front och akter samt backspeglarna, svart plast längs skärmkanter och tröskellådor.

Exteriört finns Scout-emblem på framskärmarna, det är allt. Interiört syns tilläggsbeteckningen på både instrumentbräda och framstolarnas ryggstöd.

Lastutrymmet är lika imponerande som i vanliga Superb. Det rymmer 660-1 950 liter beroende på om baksätesryggen är fälld eller inte. Dragkapaciteten ligger på upp till 2 200 kilo.