Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Superb SportLine – motsatsen till GreenLine

I Frankfurt tänker Skoda visa upp nya Superb i SportLine-utförande, ett lite sportigare alternativ för den som inte väljer GreenLine.

I förra veckan visade och berättade Skoda mer om nya Superb i GreenLine-utförande. Med hjälp av en rad olika tricks i 150- samt 190-hästars dieselutförande kommer man enligt EU-körcykeln ned i 0,41 liter per mil vilket gör att när tanken är full med diesel räcker till 178 mils körning.

Men för dig som inte känner att du vill spara på några dyra dieseldroppar utan i stället vill känna dig lite mer spänstig och kvick presenterar Skoda nu ett annat Line-alternativ: nya Superb i SportLine-utförande.

SportLine, som finns till både halvkombin och kombin, finns som tillval till alla motoralternativ bortsett från instegsversionerna på både bensin- och dieselsidan.

SportLine innehåller svarta fälgar i antingen 18 eller 19 tums storlek, mörktonade bakrutor samt sportchassi som sänker bilen 15 millimeter närmare backen (samma som GreenLine). På insidan innebär SportLine treekrad sportratt, växelspaksknopp i läder, pedaler i aluminium och detaljer i kolfiber.

Några extra hästkrafter eller liknande innehåller inte SportLine, prestandan är därmed som hos standardmodellerna.