Skoda Rapid Coupé

Skoda vill bygga coupéversion av Rapid

Nya uppgifter säger att Skoda redan är i full gång med att förvandla nya Rapid till en sportig coupé. 1980-talets svansmotor-Rapid ser äntligen ut att så sin uppföljare.

Holländska Autoblog.nl har källor som bekräftar att Skoda är på väg att lansera en coupéversion av nya Rapid som i dagsläget finns som Sedan och Spaceback. Om allt går enligt plan av Rapid Coupé stå färdig för avtäckning redan på Genèvesalongen i mars.

 Då kommer vi, enligt de holländska källorna, att få se en tvådörrarsmodell med sportigare utseende än de två övriga Rapid-versionerna. Mycket kommer dock att kännas igen, inte minst på insidan då hela inredningen väntas plockas mer eller mindre rakt av från vanliga Rapid.

 Rapid Coupé kommer dock att byggas på andra delar. Plattformen hämtas från Polo/Ibiza och ger ett kortare axelavstånd. Motormässigt kan vi vänta oss samma uppställning som finns tillgänglig till vanliga Rapid.

 Rapid Coupé kommer sannolikt inte att lanseras utan historiska tillbakablickar. En av Skodas mer kända modeller under 1980-talet var just en coupémodell med svansmotor och namnet Rapid, även kallad fattigmansporsche. Original-Rapid började säljas 1984, vilket betyder att det är 30-årsjubileum nästa år och en lämplig tidpunkt för lansering av en ny Rapid Coupé.

På bilden ovan ses en tidig designskiss av Rapid i sedanutförande. Nedan 1980-talets oförglömliga Rapid.