Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda VisionS officiell - en smygtitt på kommande suven

Skodas visar upp konceptbilen VisionS, en bil som ger oss ett smakprov på den kommande produktionsversionen.

Under en längre tid har vi vetat om att Skoda håller på att utveckla en suv, något vi bland annat fick bevis på när vår spionfotograf fångade den på bild. Koncernsyskonet Seat visade nyligen upp sin produktionsfärdiga suvmodell Ateca, men produktionsversionen av Skodas suv får vi vänta ytterligare lite längre på.

VisionS bygger vidare på samma designspråk som introducerades med konceptbilen, och förlagan till nuvarande Superb, VisionC. Vi kan dock förvänta oss att kommande produktionsversionen som ryktas få namnet ”Kodiak” kommer att ha liknande drag som Seat Ateca.

VisionS bygger på Volkswagens MQB-plattform och är 470 centimeter lång, 168 hög, 191 bred och mäter 279 centimeter mellan axlarna. VisionS är alltså avsevärt större än Seat Ateca som mäter 436 centimeter på längden. Detta är Skodas första bil som har sittplatser för sex personer, platser som är fördelade på tre sätesrader.

Laddhybriddrivlinan består av en 1,4-liters turboladdad bensinmotor som levererar 156 hästkrafter och 250 newtonmeter, denna får hjälp av en elmotor med 54 hästar och 220 newtonmeter som är integrerad i den sexväxlade dubbelkopplingslådan, de två skickar kraften till framhjulen. Bak sitter ytterligare en elmotor som driver bakaxeln och levererar 115 hästar och 270 newtonmeter, sammanlagd systemeffekt är 224 hästkrafter.

0-100 km/h ska avklaras på 7,4 sekunder och snittförbrukningen uppges till 0,19 l/mil, samt 45 gram koldioxid per kilometer. Litiumjonbatteriet på 12,4 kWh är monterat framför bakaxeln och ska räcka till 50 kilometers eldrift.

Utöver dessa bilder kommer Skoda även att släppa en rad filmer där vi får reda på mer om bilens design, den första av dessa ser du nedan.Skoda VisionS kommer att visas på bilsalongen i Genève i mars.

https://youtu.be/zaq3-1I1vUk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!