Foto: Skoda Auto a.s. - Martin Weiss

Skoda Yeti facelift officiell – fakta och bilder

Nu är det dags för Skodas fyra år gamla Yeti att uppdateras. Förutom ny design fram och bak är den stora nyheten att Yeti blir tillgänglig i två olika utföranden.

Testvinnaren och redaktionsfavoriten Skoda Yeti får nu ett välkommet ansiktslyft. Sedan lanseringen 2009 har Skoda haft fullt upp med att uppdatera och byta ut andra delar av modellutbudet men nu har turen kommit till den lilla crossovern. På Frankfurtsalongen i september kommer Skoda att visa upp ansiktslyfta Yeti, som på sätt och vis delas i två.

 Från och med i höst blir det möjligt att köpa sin Yeti i två lika versioner. Med tilläggsbeteckningen Outdoor har Yeti det lite ruggade och terrängvänliga utseende vi är vana vid sedan tidigare men utan tillägg får Yeti ett mer elegant och stadsanpassat utseende.

 Båda versionerna skiljer sig från gamla Yeti med samma designnyheter. Strålkastarna är så när som på rektangulära och inte längre uppdelade i en stor och en liten enhet. Därtill har grillen fått en ny skärning i överkant samtidigt som den breda kromlisten har plockats bort.

 Baktill är förändringarna mindre tydliga. Den tidigare så platta bakluckan har fått samma skarpa veck som på nya Octavia Combi och Rapid Spaceback. I övrigt märks nya lamparrangemang men inte så mycket mer. På insidan får Yeti en ny, treekrad ratt som kan fås i hela sju olika utföranden samt nya material- och färgval till klädseln.

 För ovanlighets skull lämnas motorutbudet helt orört, de fyra dieslarna och tre bensinarna får fortsätta som förut. Skoda stoppar däremot in en del ny teknik i Yeti. En nyhet är senaste generationen automatisk parkeringshjälp som även kan hjälpa till att komma ut från en trång parkeringsplats. En annan är att Yeti blir första Skoda-modell som kan utrustas med backkamera. Den som vill kan även beställa sin Yeti med nyckellösa systemet Kessy, vilket inte har gått tidigare.