Skodas nya Golfklassmodell

Skoda utvecklar ny modell i golfklassen som baseras på nyligen presterade Rapid. Halvkombikarossen blir kortare med en ny Golfinspirerad bakdel.

Skoda har bekräftat att en ny 5-dörrars halvkombi snart kommer att presenteras. Modellen kommer bli en ny utmanare i den konkurrenstuffa golfklassen och kommer att baseras på den nyligen presenterade sedanen Rapid.

 Skodas försäljnings- och marknadsföringschef Jürgen Stackmann berättar i en intervju med engelska Autocar att bilen kommer bli kortare än Rapid och få en mer Golfliknande bakdel.

 Enligt källor kommer bilen att låna många karossdrag från konceptbilen Vision D som visades på fjolårets Genève salong. Stackmann påpekar dock i Autocars intervju att Vision D inte är samma bil, dessutom nämner Stackmann att Rapid aldrig kommer att komma i en tredörrarskaross.

 – Marknadsvolymerna skulle vara alldeles för små för en sådan modell.

 Som vi sedan tidigare skrivit kommer Rapiden att dela plattform med nya Seat Toledo och presenteras i Sverige under sommaren 2013. Motoralternativen kommer till en början att bestå av två bensinmotorer på 105 respektive 122 hästkrafter och dieselsnurran 1,6 TDI.