Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080825-seat-exeo-tribu080825-seat-exeo-tribu080825-seat-exeo-tribu
080825-seat-exeo-tribu

Skumma bilder på Seats A4- och Tiguan-kopior

Carscoop har genom ett tips kommit över ett gäng bilder på två kommande Seat-modeller. Dels A4-baserad Exeo som vi tidigare har berättat om, dels Tribu – en suv baserad på VW Tiguan. 2009 och 2010 lanseras respektive modell.

Vi har tidigare visat skisser på kommande Seat Exeo och nu har det dykt upp nya märkliga bilder på bilen som baseras på förra generationens Audi A4.

Bilderna dök enligt uppgifter upp i samband med att Seat registrerade nya varumärken på något som motsvarar svenska PRV (Patent- och registreringsverket).

Seats nya mellanklassare delar alltså det mesta med förra A4, något som verkar slå igenom stort designmässigt enligt bilderna, både hos sedan- och kombimodellen. De största skillnaderna jämfört med A4 är fronten och aktern som får en extra portion Seat-gener. Ford Mondeo och Opel Insignia är två av de blivande konkurrenterna, något som den mycket väl kan rå på tack vare det fina ursprunget.

Tidigt nästa år är det tänkt att Seat Exeo ska börja tillverkas och kort därefter lanseras med en rad olika bensin- och dieselmotorer hämtade från VW-koncernens digra utbud.

I oktober är det dags för den stora bilsalongen i Paris, bli då inte förvånad om Exeo är den modell som får mest tid i rampljuset i Seats monter.

En annan modell där det har dykt upp bilder på samma sätt som för Exeo, är suven Tribu som blir spanjorernas första modell i det populära segmentet. Bilen är en vidareutveckling av konceptet med samma namn som visades på Frankfurtsalongen förra året. Medan konceptet endast hade tre dörrar ser vi nu på bilderna att Seat Tribu har berikats med två extra dörrar. Seat-suven baseras till stora delar på nya Volkswagen Tiguan och kommer att konkurrera med, förutom sin donator, bland annat Honda CR-V, Ford Kuga, Renault Koleos och Toyta RAV-4.

Produktionen av Tribu sätter med största sannolikhet igång hösten 2009 eftersom de första bilarna ska nå sina köpare under första halvåret 2010.