Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080825-smart-återkall-tak080825-smart-återkall-tak080825-smart-återkall-tak
080825-smart-återkall-tak Foto: press foto, do not use for advertising purposes

Smart Fortwo kan tappa taket

Lilla Smart Fortwo har fått en något tveksam start i USA. Ett drygt halvår in på USA-vistelsen tvingas man återkalla ett antal bilar. Orsaken är lika udda som bilen själv – taket och vindrutan kan lossna.

Rent försäljningsmässigt har Smart Fortwo varit en stor framgång i USA. Vid lanseringen strax efter årsskiftet var efterfrågan stor på den lilla bilen och produktionen räckte inte till, amerikanerna häpnas över den lilla bilen från Europa och den låga bränsleförbrukningen lockar. Dessutom fick Fortwo ett mycket gott betyg när den testades i amerikanska krocktester. Nu kommer dock ett mindre bakslag för Smart Fortwo i USA. Bakslaget kommer i form av en återkallning, som visserligen kan tyckas fjuttig. Endast 43 bilar kallas tillbaka. Däremot är orsaken till återkallningen desto mer anmärkningsvärd – taket och vindrutan kan kort och gott lossna från bilen.

Det eventuella tak- och vindrutebortfallet kommer sig av att man har haft problem med lacken. Lacken på de drabbade bilarna är så dålig att den kan börja luckras upp och lossna från karossen. Då både vindrutan och taket är fastlimmade ovanpå lacken kan även dessa lossna. De eventuella följderna av en sådan händelse är nog inget någon av oss vill uppleva.

Läs mer

Provkörning