Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081030-audi-tt-rs-info081030-audi-tt-rs-info081030-audi-tt-rs-info
081030-audi-tt-rs-info Foto: © Lehmann Photo-Syndication

Smaskiga Audi TT RS-detaljer avslöjade

Nyligen fick vi ett mail med hemliga uppgifter som avslöjar det vi inte redan vet om kommande TT RS. Bland annat hävdar Audi att den blir en av de bensinsnålaste sportbilarna i dag trots att den gör 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

I inkorgen damp det i går ner ett mail med ett meddelande på tyska. Det är samma meddelande som Audi centralt nyligen skickat ut till sina återförsäljare i Tyskland och som beskriver vad nya Audi TT RS kommer att bjuda på. Här nedan följer godsakerna.

Under huven på TT RS finner man en, vilket vi känner till sedan tidigare, en femcylindrig direktinsprutad FSI-motor på 2,5 liter. Den levererar hela 340 hästkrafter och mäktiga 450 newtonmeter i vridmoment.

– Härligt ljud i motorn när bilen svischar förbi, berättar våra spionfotografer som hört den ett antal gånger vid det här laget.

0-100 km/h avverkar TT RS på snabba 4,5 sekunder. Trots dessa siffror hävdar Audi i meddelandet att bilen kommer att bli en av sportbilsvärldens snålaste bilar, sett till bränsleförbrukningen. Tack vare den direktinsprutade motorn ska förbrukningen understiga en liter per mil – ganska imponerande om det stämmer.

Kraften från motorn skickas via en sexväxlad manuell låda ut till alla fyra hjulen – alltså quattro på sedvanligt RS-vis. Sjustegad S-Tronic-låda får man också hoppas dyker upp, precis som i nya S4.

Exteriört ska det inte gå att ta miste på TT RS som kommer som både coupé och roadster. Stora främre luftintag, svart grill med bikakemönster och ram i aluminium, sidobackspeglar i borstad aluminium och bak på bilen sitter en fast monterad RS-vinge samt en diffuser med två feta ovala pipor på var sida – typiskt RS. Fälgarna som sitter monterade som standard mäter 18 tum och har fem dubbelekrar. Audi TT RS blir tillgänglig i nio olika kulörer. En specialfärg som de kallar Suzukagrå samt ytterligare åtta färger varav fyra är unika RS-färger.

Interiört är det säten i svart alcantara och läder som gäller. Detta sammanfogas med kontrasterande silverfärgad söm. I ryggstöden är TT RS inpräglat. Man kommer att påminnas lite överallt vilken bil det är man sitter i – bland annat instrumenten och förarens informationssystem andas TT RS med logotyper och typsnitt. Den treekrade sportratten är platt i underkant och klädd med perforerat läder med silversöm. Instegslisterna är i aluminium – så klart med RS-emblemen instansade.

I meddelandet till sina tyska återförsäljare står det också att de kommer få tillgång till bilarna under tredje kvartalet 2009. Den som väntar på något gott…

För fler bilder på Audi TT RS Coupé och Roadster, klicka här.

Läs mer