Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Småsugen på en suv? Här är Audi A1 Citycarver

Liten, tuff och hög. Nu kommer lilla Audi A1 som "suv". Citycarver baseras på A1 Sportback och går snart att beställa. Står hos handlaren senare i höst.

Suv-segmentet är sedan länge etablerat och dess attribut letar sig allt längre ner i storleksklasserna. Nu har Audi nått i botten när märkets minsta modell, A1, kommer i ett tufft utförande vid namn Citycarver.

Basen är fyrdörrarsversionen A1 Sportback (någon tredörrarsvariant finns inte längre av modellen) och Citycarver lånar det mesta av dess teknik och design.

Foto: Audi

Noterbart är markfrigången som ökats på med fyra centimeter, ny fjädring som ger åkande ytterligare 3,5 centimeter högre sittposition, större hjul (utbudet startar på 16 tum mot 15 för ”originalet”) samt för biltypen obligatoriska hjulhus kantade med svart plast. Stötfångarna har fått delvis ny design och grillen är lackad i mattsvart kulör och ovan den ses två smala luftintag istället för tre som på A1 Sportback.

LÄS MER: Audi A1 Sportback officiell

Nio olika kulörer finns att välja på karossmässigt och taket kan fås i svart eller grått. Interiört och utrustningsmässigt känner vi igen oss från ”vanliga” A1 och bilen finns med tre utrustningspaket: Advanced, Design selection och S line.

Foto: Audi

Som tillval finns även Dynamic-paketet som omfattar röda bromsok, 18-tumshjul, justerbara dämpare och Audi drive select med fyra körlägen.

A1 Citycarver kan beställas från och med denna månad i Europa och kommer till återförsäljarna senare i höst. På bilderna ser du specialversionen Edition One som även finns i grå kulör.

Foto: Audi

Några priser finns inte i dagsläget men på tillverkarens tyska sajt finns bilen presenterad om än ej möjlig att konfigurera.

Tycker du A1 Sportback är god nog kan du ta del av vår provkörning av 40 TFSI-versionen här.