Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110810-subaru xv
110810-subaru xv
110810-subaru xv
110810-subaru xv

Smygpremiär för Subaru XV – Impreza i Outback-version

Vi kunde för några veckor sedan avslöja patentskisser på en Outback-version av Impreza. Nu har Subaru släpp första officiella bilden på bilen som begår premiär på bilsalongen i Frankfurt om en månad. Och bilen kommer till Sverige!

När vi såg de patentskisser som läckt ut från kinesiska myndigheter för några veckor sedan så trodde vi att nya generationen av Subaru Impreza i Outback-version, precis som tidigare generationer, inte skulle nå oss på den svenska marknaden. Vi hade fel, för nu har svenske importören Subaru Nordic AB beslutat sig för att modellen ska komma hit – och det redan i början av nästa år! 

 I det korta pressmeddelandet bifogas också den första officiella bilden av bilen. En inte särskilt avslöjande utfrätt bild på frontpartiet. Det enda som egentligen meddelas är att den officiella premiären kommer ske på bilsalongen i Frankfurt om en månad och att bilen kommer att tillverkas i Subarus fabrik i Gunma, Japan, där även andra varinater av Impreza tillverkas.

 Som vi tidigare berättat är det dock troligt att den maskin som hamnar under huven är samma tvålitersboxer som även kommer att sitta i vanliga nya Impreza. Någon officiell information om motoralternativ har dock inte kommit än, och vi får nog anledning att återkomma närmare premiärdatum, som är satt till 13 september.