Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

Smygtitt på BMW M4 CSL

De magiska bokstäverna CSL är snart åter på en BMW-bil, efter år av velande. Här är de första bilderna på bilen som täcks av senare denna månad.

Bokstäverna CSL, en förkortning av Coupe Sport Leichtbau, är snart åter på BMW-bilar. Den 20 maj kommer BMW M4 CSL täckas av under tillställningen Concorso d'Eleganza Villa d'Este vid Comosjön i Italien.

Bokstavskombinationen för de lättade och effektstinna bilarna användes första gången på modellen E9 som utrustad med vingpaket fick smeknamnet ”Batmobile”. 3,0 CSL togs fram för att homologera modellen för racing och kördes bland annat av Ronnie Peterson. Modellen byggdes i 1 265 exemplar mellan åren 1971 och 1975.

Mörkt som vanligt när det gäller teaserbilder. M4 CSL visas upp i dagsljus den 20 maj.Mörkt som vanligt när det gäller teaserbilder. M4 CSL visas upp i dagsljus den 20 maj.Mörkt som vanligt när det gäller teaserbilder. M4 CSL visas upp i dagsljus den 20 maj.
Mörkt som vanligt när det gäller teaserbilder. M4 CSL visas upp i dagsljus den 20 maj. Foto: BMW

2004 tillverkades 1 383 exemplar av specialmodellen BMW M3 CSL. En bil som vi kört både när det begav sig och alldeles nyligen. 

Några data för M4 CSL har ännu inte presenterats men man har släppt smakprov i form av två så kallade teaserbilder för att hålla vårat intresse uppe. Redan 2017 gjorde man nämligen klart att en CSL-bil var på gång.

Med M4 CSL vill BMW:s motorsportavdelning fira sina 50 år. Tidigare i år gjorde man det genom att introducera ett klassiska emblem för M-bilar och bilar med M-paket.