Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smygtitt på Skodas lilla suv

Fågelkvitter och ljusa morgnar må vara vårtecken för de flesta men för oss bilnördar är det Genèvesalongen som gäller. Till årets upplaga ska Skodas lilla suv visas och nu släpper man en smygtitt på modellen.

Skodas tredje suvmodell (Skoda själva kallar den förvisso för crossover) ska ha premiär under vårens bilsalong i Genèvedet är klart sedan länge liksom att den ska bygga på koncernens väletablerade MQB A0-plattform som den delar med de små modellerna Seat Arona och Volkswagen T-Roc.

Vi vet också i stora drag hur den kommer att se ut då den ska baseras på konceptet Vision X (se galleri nedan) som visades upp under förra årets upplaga av tidigare nämnda salong.

Skoda släpper nu en så kallad teaserbild på bilen för att bygga upp intresset. I vanlig ordning visar den för lite även om vi har försökt manipulera bilden för att visa mer – se ovan. Det vi ser är en front som stämmer rätt väl överens med konceptets från förra året.

Skoda har via sitt Twitter-konto även publicerat en animation (se nedan) som visar bilens DRL/varselljus- och blinkersgeometri där ljustyperna ”samsas” enligt modernt snitt.

https://twitter.com/i/status/1085423906943455233

Skodas suvpalett toppas storleksmässigt av Kodiaq från 2016, följd av Karoq från 2017. Den nya modellen blir således det minsta alternativet.

Bilsalongen i Genève håller öppet 5-17 mars.