Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060221_aston_martin
060221_aston_martin
060221_aston_martin
060221_aston_martin

Snabb release för Aston Martin Rapide

Aston Martin visade på Detroitsalongen i januari en konceptbil som kan bli en konkurrent till lyxbilar à la Bentley Flying Spur. Nu meddelar de att den kommer till försäljning redan i augusti 2007.

På Detroits bilsalong i januari visade Aston Martin en konceptbil vid namn Rapide. Aston Martin själva sa att den var produktionsklar men bilindustrin hånlog lite med skepsis. Nu meddelar den brittiska sportbilstillverkaren att Rapide kommer till försäljning redan i augusti 2007, det skriver Automotive News Europe.

Rapide ska komma att bli värsta konkurrenten till Porsche Panamera, en konceptbil från tyskarna som visades i juli första gången. Nu får dock britterna ett stort försprång med Rapide eftersom Panamera inte är i närheten av klar.

- Det tar fyra år för Porsche att utveckla en ny modell, sa en talesman för Porsche och tillade att Panamera anländer 2010. Det ger alltså britterna ett tre års försprång mot tyskarna i den kundkretsen.

Bilen? Aston Martin Rapide är en fyrsitsig fyradörrars coupé med längsmonterad motor i fram, precis som Porsche Panamera ska vara så det blir konkurrens på allvar.

Rapide lånar mycket från sitt betydligt äldre syskon DB9, däribland V12-motorn på 6-liter men något uppdaterad så den ger 480 hk istället för 450 som finns i DB9.

Aston Martin räknar med att sälja 3 000 till 3 500 Rapide varje år. Porsche räknar med att sälja 20 000 Panamera. Vem som vinner lyxkampen återstår att se, Aston Martin får i alla fall ett rejält försprång. Något pris finns ännu inte.