Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Snabbare BMW i8 på gång?

Tycker du att 362 hästkrafter inte räcker i din BMW i8? Misströsta inte, nu gör nya rykten gällande att bayrarna har en etter värre version på gång.

BMW i8 är inte känd för att vara långsam. BMW:s laddhybridsportbil erbjuder redan nu 362 hästkrafter och 570 newtonmeters vridmoment. Tillsammans med en vikt på låga 1 490 kg, tack vare användning av kolfber, ger det en 0-100 km/h-tid på låga 4,4 sekunder. Men för vissa är inte det tillräckligt. Vi har redan skrivit om att BMW kan ha en prestandamodell av i8 på gång, som skulle kunna bli kallad i9.

Nu har nya uppgifter kommit att utvecklingsarbetet fortgår, även om inget slutgiltigt produktionsbeslut har kommit. Enligt brittiska AutoExpress vill ingenjörerna på BMW:s i-division visa på potentialen hos i8-konstruktionen, och menar att ett effektuttag på hela 300 hästkrafter över standardmodellen är möjligt. Det är dock inte troligt att man väljer att plocka ut så mycket hos en kommande prestandaversion, en mer modest ökning till runt 450 hästkrafter är mer troligt, och en 0-100 km/h-tid på fyra sekunder.

Värt att notera är också att även om det är en prestandaversion det rör sig om, så kommer den inte att inordnas under BMW:s M-division.