Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabbaste BMW:n runt Nürburgring

Nürburgrings nordslinga lockar inte bara biltillverkare till att slå nya rekordtider, även eftermarknadstrimmare har gett sig in i leken. AC Schnitzer har nu slagit till med en rekordtid som BMW tidigare inte riktigt lyckats matcha.

https://youtu.be/okfT8LlBxeA

I samma veva som BMW lanserade 370 hästkrafter starka busbilen 

M2 Coupé passade tyska trimfirman AC Schnitzer på att visa upp sin ACL2 som är en rejält uppumpad variant av M2:ans lillebror M235i (i dag ersatt med M240i). Förutom ett grovt och brett bodykit med stora luftintag, vingar och winglets har den också fått BMW:s S55-maskin, det vill säga den raka sexan på tre liter som finns i M3 Sedan och M4 Coupé. Men några 431 originalhästar levererar den inte, i stället är effekten uppskruvad till enorma 570 hästkrafter. Lägg därtill att bilen bantats ordentligt så att den är 122 kilo lättare än M4 Coupé.

Bilen borde vara ett monster – och det är den också. Nu har AC Schnitzer tagit ut den för ett varv på Nürburgrings nordslinga och det blev genast ett rekord för gatlegala BMW-bilar. ACL2 klockades för 7 minuter, 25 sekunder och 8 tiondelar. Som jämförelse har M2 Coupé klockats för 7 minuter och 58 sekunder.

Varvet ser du alltså i filmen ovan.