Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Snart går uppdaterade Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio och Stelvio Quadrifoglio att beställa.Snart går uppdaterade Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio och Stelvio Quadrifoglio att beställa.Snart går uppdaterade Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio och Stelvio Quadrifoglio att beställa.
1 AV 2
En massa bilar och bilägare intog än en gång Mantorp Park
2 AV 2
Snart går uppdaterade Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio och Stelvio Quadrifoglio att beställa.
Foto: Max Sarotto / Alfa Romeo

Snart kan Alfa Romeo Giulia och Stelvio Quadrifoglio beställas

Den 3 juli kan kunder beställa sin nya Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio eller Stelvio Quadrifoglio. Priserna är förstås saftiga, de startar på strax över en miljon kronor.

I april avslöjades två jubileumsmodeller från Alfa Romeo för att fira 100 år med Quadrifoglio. Det handlar om Giulia och Stelvio som i Quadrifoglio-utförande uppdateras med tio extra hästkrafter i den omtyckta V6-motorn och även en del gulddetaljer.

Nu meddelar Alfa Romeo att modellerna, som kommer att produceras i endast 100 exemplar per modell, kommer att gå att beställa från den 3 juli. Samtidigt berättar de mer om uppdateringarna.

Vi vet sedan tidigare att båda modellerna får 2,9-liters V6-motorn som nu erbjuder 520 hästkrafter. Dessutom förses de också med en mekanisk differential, samma som i Giulia GTA, för att optimera vridmomentöverföringen och öka stabiliteten, smidigheten och kurvtagningsförmågan.

Nya Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.Nya Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.Nya Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.
Och nya Stelvio Quadrifoglio.Och nya Stelvio Quadrifoglio.Och nya Stelvio Quadrifoglio.
1 AV 2
Nya Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.
Foto: Max Sarotto / Alfa Romeo
2 AV 2
Och nya Stelvio Quadrifoglio.
Foto: Max Sarotto / Alfa Romeo

Man har använt lätta material som aluminium och kolfiber för bland annat motorhuven, spoilern och sidokjolarna. Giulia Quadrifoglio kommer med 19-tumsfälgar som standard och Stelvio Quadrifoglio med 20-tumsfälgar. Båda kan fås med röda bromsok som tillval.

Det finns en rad färgval och även interiören går att få på olika sätt. Den nya instrumentpanelen innehåller bland annat en 12,3 tum stor pekskärm där man finner exempelvis navigation och förarassistansfunktioner.

Så, den 3 juli går bilarna att beställa, men några svenska priser finns förstås inte. De har presenterats i brittiska pund och Giulia Quadrifoglio börjar på 78 195 pund, vilket motsvarar strax över 1 miljon svenska kronor. Stelvio Quadrifoglio börjar på 87 195 pund, vilket är över 1,1 miljon kronor.