Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080225-bmw-internet
080225-bmw-internet
080225-bmw-internet
080225-bmw-internet

Snart kan man surfa med BMW

I samband med Genèvesalongen visar BMW en bil med full internetanslutning. Med systemet ConnectedDrive ska det vara lika enkelt att surfa i bilen som på hemdatorn.

För er som inte gillar BMW:s iDrive-ratt kommer nu ytterligare ett irritationsmoment. Mot slutet av året lanserar BMW möjligheten att utrusta bilen med mobilt internet som styrs med - just det – iDrive-ratten. Om det fungerar eller inte återstår att se. BMW lovar i alla fall att webbläsaren ska vara lika enkel att hantera som i vilken vanlig dator som helst. Precis som på en PC eller Mac skriver man in adressen i sökfältet varpå sidan ploppar upp. Hittar mar en hemsida som faller en i smaken är det bara att lägga till den som favorit, precis som vanligt.

Internetsurfningen kommer att ske via EDGE, inte 3G som annars är populärt här i Sverige. Om det inte finns några DVD-skärmar i baksätet stängs internet av så fort bilen färdas i mer än fem kilometer i timmen. Det kommer alltså inte finnas någon möjlighet att missbruka Facebook samtidigt som man kör. Däremot ska det vara möjligt att söka en destination på Google Maps och sedan överföra den till bilens navigationssystem som i sin tur leder dig rätt. BMW visar tekniken på den nära förestående Genèvesalongen men kunderna kommer som sagt inte att kunna ta del av tekniken förrän senare i år.