Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
David Brown Speedback GTDavid Brown Speedback GTDavid Brown Speedback GT
David Brown Speedback GT

Speedback GT – brittisk skönhet i toppform

Nystartade David Brown Automotive visar upp sin första skapelse kallad Speedback GT, en bil inspirerad av Aston Martin DB5.

Designen är starkt inspirerad av Aston Martins klassiska DB5 från 1963, men Speedback GT är bra mycket modernare än så. Under den linjesköna karossen döljer sig det som en gång var en Jaguar XK, men alla synliga delar är utbytta till skräddarsydda delar och det är nästintill omöjligt att se vilken bil det en gång var.

Drivlinan har dock lämnats orörd och är densamma som i Jaguar XKR, alltså en kompressormatad 5,0-liters V8 som levererar 510 hästkrafter som driver bakhjulen. Växellådan är en sexväxlad automatlåda med paddlar på ratten. 0-100 km/h går på samma tid som Jaggan, 4,6 sekunder, och toppfarten är begränsad till 250 km/h.

Designern bakom de sköna formerna heter Alan Mobberley och de flesta karossdelar har tagits fram genom traditionella metoder som valsning. I kupén har man använt sig av läder och handgjorda träpaneler för att skapa en klassiskt brittisk lyxkänsla.

Speedback GT kommer att visas för offentligheten på Top Marques Monaco som pågår 17-20 april, något pris är ännu inte presenterat.

https://youtu.be/q9zfiGPKN68?width=575&height=353