070402_tdu

Speltest: Test Drive Unlimited

Vår praoelev David Hof är för ung för att skickas iväg på en riktig provkörning. Men han är som klippt och skuren för att testa nya Test Drive Unlimited för PlayStation 2.

Spelet utspelar sig på ön Oahu i Hawaii, som är över 1 500 km2 stor och erbjuder 160 mil av asfalterade vägar. Det finns många valmöjligheter, allt från att hyra en bil i några timmar till att köpa ett eget hus. Man kan även gå med i olika klubbar, där man får möta andra medlemmarna i olika race. Det finns ett 60-tal bilar att välja mellan, allt från Alfa Romeo och Mercedes till riktiga värstingar som Aston Martin och Lamborghini.

Det riktigt stora med spelet är att man kan koppla upp sig mot internet och köra mot andra. Då är spelet emellertid bättre för Microsofts spelkonsol Xbox 360 som är mer utvecklat för onlinespel. Inte heller grafiken håller samma klass som hos Xbox 360. 

Styrkänslan i bilarna imponerar inte och tävlingarna är ganska svåra. Det är lätt att få sladd och köra av vägen men även svårt att komma upp på vägbanan igen.

Om man inte gillar eller har svårt med tävlingarna kan man köra fritt på hela ön. Man måste då se upp för polisen, som kan stanna och bötfälla den som kört för fort eller våldsamt.

Enligt Test Drives hemsida ska spelet vara extremt realistiskt, ha otrolig grafik och väldetaljerade inredningar. Men det stämmer inte. Inredningarna i bilarna ser suddiga och overkliga ut. Detaljerna utanpå bilen är kantiga, suddiga och livlösa.

Men grafiken på övriga fordon som kör i trafiken, husen och träden, är bra.

En annan positiv sak med spelet är övergången mellan morgon, förmiddag, eftermiddag och så vidare. Men i Xbox 360-versionen kan det också komma regn och tropiska orkaner. 

PS2-versionen håller inte riktigt vad den lovar, grafiken är bara medel, tävlingarna är ganska svåra att klara och det finns inte så många bilar att välja mellan.

Men det är riktigt kul att bara köra runt på ön. Dessutom har Test Drive Unlimited för PS2 begåvats med ett lågt pris.

Test Drive Unlimited

Distrubitör: Atari

I butik: Nu

Pris: Från 379 kronor