Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kia GT Concept, 2011.
Kia GT Concept, 2011.
Kia GT Concept, 2011.
Kia GT Concept, 2011.

Sportiga Kia GT kommer 2017

Kias kommande sportbil Kia GT ska sättas i produktion 2017. Den ska sedan följas av en rad andra prestandabilar från märket. Det rapporterar brittiska Autocar i veckan.

Förra året rapporterade Kia själva att de skulle lansera en sportbil någon gång innan 2020, och nu verkar det alltså som att den kommer att lanseras redan nästa år. Enligt uppgift ska bilen premiärvisas på bilsalongen i Paris i oktober senare i år.

Designen kommer troligtvis att ta element både från Kia GT Concept som visades 2011 och från Kia GT4 Stinger som visades upp 2014.

Lanseringen av GT ska dessutom markera starten för fler prestandabilar från det koreanska märket, bland annat i form av en Kia Rio GT, som är menad att konkurrera med Ford Fiesta ST. Rio GT förväntas få en 1.6-liters motor som ska trimmas upp till 180 hästkrafter.

Dessutom ska bilen byggas på en helt ny plattform, som även ska vara grunden för nya ”vanliga” Kia Rio, som enligt rykten ska lanseras i USA under 2017. Den nya plattformen ska minska vikten och låta bilen ha bättre dynamiska möjligheter. Interiören och infotainmentsystemet ska även de vara förbättrade, och motorutbudet ska innehålla nya motorer.

Andra GT modeller från Kia som redan avslöjats är Pro-cee’d GT och Optima GT.