Spyker B6 Venator officiell – bilder och fakta

Redan i går kunde vi visa första bilden på Spykers nya ”911-jägare” B6 Venator (Venator betyder förresten just jägare). Nu är bilen helt officiell – här är fakta och bilder!

Redan i går kunde vi berätta huvuddragen kring Spyker B6 Venator. V6-motor, 375 hästkrafter, aluminiumchassi och dubbelkopplingslåda. Allt med en tjänstevikt under 1 400 kg. När nu det officiella pressmeddelandet nått oss får vi reda på fler, men fortfarande sparsamma, data.

Några övriga prestandauppgifter har exempelvis Spyker valt att inte gå ut med. I stället handlar det mesta om att taket ska se ut som på ett flygplan, de polerade 19-tumshjulen eller hur interiören använder västeuropeiskt oxskinn som genomgått en speciell slags garvningsprocess.

Vad vi får veta är att karossen är helt gjord i kolfiber, och att bilen blir 435 centimeter lång. Hjulbasen är 250 centimeter. Det visste vi inte innan.

Produktionen kommer inledas i början av nästa år för huvudmarknaderna i Europa, Asien, Mellanöstern och Asien. Nordamerika får vänta till hösten 2014.