Spyker B6 Venator Spyder Concept

Spyker B6 Venator Spyder visas i Kalifornien

Victor Muller har styrt kosan till Kalifornien för att visa upp det senaste från Spyker. På Pebble Beach Concours d’Elegance visas den minst sagt extravaganta cabrioletmodellen av B6 Venator.

B6 Venator Spyder Concept är fortsättningen på Victor Mullers nysatsning med Spyker efter Saab-äventyret. Coupéversionen av vad som har beskrivits som en ”911-dödare” visades i våras men liksom cabrioleten som står utställd just nu på Pebble Beach Concours d’Elegance i Kalifornien rörde det sig om en konceptbil. Enligt planen ska B6 Venator börja tillverkas i coupéutförande i början av nästa år och cabrioleten ska tydligen inte behöva låta vänta på sig, Muller planerar att börja bygga båda versionerna på en gång.

B6 Venator Spyder skiljer sig väldigt lite från coupén. En V6-motor på 375 hästkrafter sitter i mitten av ett aluminiumchassi, bilen mäter 435 centimeter på längden och 188 på bredden och vikten anges till ”under 1 400 kilo.” Så långt är B6 Venator och B6 Venator Spyder identiska.

Det fasta taket på coupémodellen, som mestadels består av glas, byts mot ett tak (Spyker nämner inte om det är tyg eller plåt) som fälls ned bakom de två stolarna och döljs av ett lock med läderinlägg (!). Om interiören hade funnits i en bil från någon annan biltillverkare hade det varit häpnadsväckande men när det är en Spyker så är det fullständigt rimligt med lila stämningsbelysning, turkos instrumentbelysning, blottat växelspakslänkage och quiltat läder.