Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091221-spyker gm tid
091221-spyker gm tid
091221-spyker gm tid
091221-spyker gm tid

Spyker ger GM mer tid

Cirkusen kring Saab fortsätter då Spyker Cars i kväll meddelar att deras tidsfrist de satte mot GM i och med deras nya bud i går förlängs. Detta är resultatet av dagens möte mellan Spyker Cars och GM.

Efter att förhandlingarna mellan Spyker Cars och GM om Saab havererat i fredags kom Spyker Cars med ett nytt bättre bud till GM i söndags. Budet gällde till och med kl 23.00 svensk tid måndag kväll, en tidsfrist som inte längre gäller. Spyker Cars har helt enkelt förlängt sin deadline nu när de säger sig ha fått igång diskussionen med GM igen. Anledningen till den snäva tiden som nu inte längre är aktuell sägs vara att de ville få GM att vakna till.

– Vi ville ha en reaktion från GM, vilket vi nu fått. Därmed kan vi nu ta bort tidsgränsen, berättade Spyker Cars vd Victor Muller för bland annat SvD tidigare i kväll.

En annan anledning till att deadlinen förlängs ska också bero på att GM inte hinner ta ställning till det nya budet inom så kort tid.

Vad betyder då detta? Är det en positiv eller negativ signal? Svårt att sia om, men själv tror jag att det finns en liten chans att det innebär något gott. Jag tolkar orden ”GM inte hinner ta ställning till det nya budet inom så kort tid” att GM nog också vill syna och diskutera med de andra intressenterna som GM i söndags sa hade hört av sig. Enligt uppgifter ska det vara amerikanska Merbanco Inc Merchant Banking tillsammans med en svensk hemlig konstellation samt helt obekräftade uppgifter från i kväll, en investmentsfirma från Egypten.

Cirkusen rullar vidare... frågan är om vi får ett besked innan det är dags för Kalle Anka & Co på julafton...

Senaste nytt tisdag morgon

Steven Wade på SaabsUnited.com tycker väl att det är lite tunt om information kring Saab-affären just nu, så han hörde av sig till Spyker Cars vd Victor Muller. Allt han kunde meddela var:

– Bara att vi kastar in allt vad vi har, inklusive diskhon i köket! Och att vi inte kommer att ge upp.

Allt om Saabs nedläggning

Krönika

I fokus