Foto: hes

Spyker har en 911-dödare på gång

Victor Mullers Spyker har haft en tuff tid sedan nederlaget med Saab men nu verkar de vara på banan igen. Enligt nya uppgifter ska Spyker lansera en utmanare till Porsche 911 på Genèvesalongen.

Det har varit tyst från Spyker och Victor Muller en tid men nu har holländaren börjat prata igen. I en intervju med De Telegraaf avslöjar Muller att Spyker har en ny modell att visa upp på bilsalongen i Genève i mars. Det har spekulerats mycket om vad det är för modell och det mesta tyder på att det är en bil som ska konkurrera med Porsche 911. Både storleks- och prismässigt ska den hamna steget under C8 Aileron.

 Muller bjuder inte på mycket information om nya modellen och säger bara att ”den kommer att överraska er”. Han hoppas förstås att det här är modellen som ska sätta ny fart på det halvt insomnade Spyker som har uteblivit från Genèvesalongen de senaste två åren. Det har stormat en hel del kring Spyker den senaste tiden, inte minst på grund av Saab-affären, men även till följd av företagets egna problem. I augusti förra året blev det klart att kinesiska Youngman köper 29,9 procent av aktierna i Spyker och man har nyligen flyttat produktionsverktygen från fabriken i England hem till Zeewolde där man nu ska göra en nystart.