Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080516-lotus-spyker
080516-lotus-spyker
080516-lotus-spyker
080516-lotus-spyker

Spyker och Lotus i samarbete

Sportbilstillverkarna Spyker och Lotus utökar sitt samarbete och hoppas att kunna reducera kostnader.

Spyker och Lotus ingår äktenskap. I alla fall när det kommer till samarbete rörande plattform och delar. Holländarnas nya supersportbil Spyker C8 Aileron kommer bli först ut med att ha Lotuskomponenter men samarbetet omfattar även framtida modeller. Orsaken till det hela är naturligvis att kapa kostnader. 

– Vårt fyraåriga utvecklingssamarbete med Lotus har fungerat bra och vi vill nu utöka samarbetet med att även dela teknik, säger Victor R Muller, VD på Spyker Cars.

– Vi är glada att få förse Spyker med delar, berättar Michael Kimberley, VD på Lotus Cars. Han hoppas att Lotus långa erfarenhet av att bygga lätta sportvagnar ska komma Spyker till godo och ser här chansen att få det engelska sportbilsmärket att expandera.

Värt att att poängtera är att samarbetet rör Lotus Engineering och inte Lotus Cars. Lotus Engineering agerar ofta konsult åt andra märken nu senast för amerikanska el-sportbilstillverkaren Tesla.

Spyker C8 Aileron visades som koncept under Genèvesalongen i mars i år, hur mycket Lotus den kommer att innehålla i produktion återstår att se.

Läs mer