Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100604-spyker-saab100604-spyker-saab100604-spyker-saab
100604-spyker-saab

Spyker ska säljas hos Saab

En supersportbil i samma säljhall som en vanlig Saab 9-3? Japp, så kommer det blir när Spyker planerar att dubbla antalet återförsäljare i år genom att sälja sina bilar genom Saabs försäljningsnät.

 Saab-säljare runt om i världen kommer att få en lite mer exotisk arbetsmiljö. Bredvid vanliga bilar som Saab 9-3 och 9-5 ska det nämligen säljas Spyker-bilar. Saabs ägare Spyker Cars planerar att börjar sälja sina bilar via Saabs försäljningsnät redan i år, avslöjar Spykers vd Victor Muller i samtal med Bloomberg.

Spykers nuvarande 35 försäljningsställen ska utökas till 60 i år och 2011 tillkommer ytterligare 30. Muller nämner inget om hur Spyker-bilarna ska säljas hos Saab-handlarna. Om en Spyker C8 Aileron kommer att stå jämte en Saab 9-3 Cabriolet får vi helt enkelt vänta och se. Muller tror dock att förändringen kommer att vara positiv för Spykers försäljning, som under fjolåret uppgick till endast 36 bilar.

Muller berättar också att man så smått har börjat integrera de två bilmärkena. Tanken är att Spyker ska dra nytta av Saabs stora inköpsvolymer. Ett exempel är motorerna till vindrutetorkarna som numera är samma i Saabs och Spykers bilar. Den långsiktiga planen är att Spyker även ska kunna använda sig av Saabs utvecklingsresurser.

– Spyker kommer att vara lönsamt i sig, till stor del hjälpt av systermärket Saab. Det är underbart att företaget som räddade Saab också kan gynnas av att ha gjort det, säger Muller till Bloomberg.

Läs mer