Spyker visar ny modell!

Den minst sagt exotiska supersportbilstillverkaren Spyker har en ny modell på gång. Rykten gör gällande att det holländska företaget ska visa nykomlingen på stundande Genève-salongen.

Trots att holländska Spyker är en väldigt liten tillverkare verkar det inte vara något fel på finanserna. Förutom att företaget kör ett F1-team i eget namn sedan förra säsongen så är det nya modeller på gång.

Det är landsmännen bakom autoblog.nl som uppger att Spyker ska presentera en mycket exklusiv bil med C12-modellen som grund.

Om det nuvarande utbudet kännetecknas av bilar med exotisk formgivning kanske den nya modellen blir något mer återhållsam. Något av de stora designföretagen Pininfarina, Bertone eller Italdesign sägs ha ritat bilen. 

C12 har Volkswagen-koncernens W12-motor på 6,0 liter som drivkälla. Med lite justeringar från Spyker lämnar motor 500 hästkrafter, jämfört med 420 hk som i VW Phaeton.

Som om inte detta vore nog ska förra årets konceptbil, den speciella suven D12 Peking-to-Paris (se bilden), visas i produktionsfärdig utförande. Spyker ska ha fått in över 100 beställningar sedan konceptet visades.