SRT Viper TA 2014

SRT Viper äntligen till Europa!

Men inte via Chrysler, tyvärr. I stället är det den tyska amerikaspecialisten GeigerCars som planerar att ta in nya SRT Viper till Europa. Prislappen för den 649 hästar starka sportkärran blir rejäl.

Det är över ett år sedan Chrysler presenterade nya Dodge Viper, som numera går under namnet SRT Viper för att betona att det inte rör sig om vilken bil som helst utan en från koncernens prestandadivision.

 I USA har sportbilsköparna kunnat lägga vantarna på SRT Viper ett bra tag nu, men i Europa har det varit sämre på den punkten. Chrysler visste från början inte när de ämnade lanserade den här, de skulle först kolla av läget med Viper-klubbarna på vår kontinent. Sedan ska de ha bestämt sig för att inte plocka hit den, ett inte alltför populärt besked.

 Trots Chryslers beslut kanske du ändå vill ha en SRT Viper och då kan du alltid importera ett exemplar på egen hand. I USA kostar SRT Viper motsvarande 648000 kronor. Vill man slå till på den mer utrustade SRT Viper GTS landar den amerikanska prislappen på motsvarande 802000 kronor. Mycket effekt och prestanda för pengarna, inget snack om den saken.

 Men du kan också göra det enklare för dig genom att köpa ett exemplar av tyska GeigerCars som tänker importera en handfull SRT Viper från USA och sälja i Tyskland. Bilarna verkar inte vara av GTS-version eller ha SRT Track Pack monterat. Ändå är prislappen rejält tilltagen. 139900 euro ska en SRT Viper kosta via GeigerCars. I svenska pengar räknat blir det 1,2 miljoner kronor.

 SRT Viper har en V10-motor på 8,4 liter som pumpar ur sig 649 hästkrafter och 814 newtonmeter. När urkraften från maskinen når bakhjulen kan bilen accelerera hela vägen upp till 331 km/h. Tiden för 0-100 km/h är fortfarande ganska oviss. Chrysler säger inget officiellt men för drygt ett år sedan skrev vi 3,2 sekunder. Dock kan SRT Viper eventuellt också vara så ”långsam” som 3,5-3,6 sekunder, detta enligt ”officiella” siffror.

 På bilden ovan ses versionen SRT Viper TA där TA står för Time Attack. Fler bilder på denna läckra modellversion hittar du i det gigantiska bildgalleriet nedan.