SRT Viper GTS Launch Edition officiell

SRT presenterar nu Viper GTS Launch Edition som får coupéversionen av Vipers klassiska färger –blå metallic med två vita stripes.

Här är de första bilderna på Viper GTS Launch Edition och det är ingen hemlighet var man hämtat inspirationen från dels med lackeringen och dels med fälgarna i borstad aluminium. Färgkombinationen dök för första gången upp på GTS-modellen som presenterades 1996 och den andra som kom 2006.

 När det nu är tredje gången gillt är det givetvis den senaste generationen Viper man bygger bilen på. Det innebär 640 hästkrafter och 814 newtonmeter ur den 8,4 liter stora V10:an.

 – Bilen har designats för Vipers mest lojala fans och med SRT Viper GTS Launch Edition tar vi åter fram det klassiska färgschemat som har prytt samtliga Viper-coupéer sedan start för att fira vårt märkes flaggskeppsprestandamaskin och introducera den på superbilsmarknaden, säger SRT-chefen Ralph Gilles i ett uttalande.

 GTS Launch Edition får en inredning med specialläder som pryder stolar, dörrsidor, instrumentpanel, ratt, växelspak och mittkonsol medan innertaket kläs i alcantara. Alla GTS-bilar kommer dessutom prydas med ett serienummer på en liten platta på instrumentbrädan. Hur högt serienumren kommer stiga har man däremot inte gått ut med.