Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
SRT Viper
SRT Viper
SRT Viper
SRT Viper Foto: © 2012 Richard Prince .richard@rprincephoto.com.6

SRT Viper säljer dåligt – nu sänks produktionen

Nya SRT Viper må vara snabb men den står stilla i försäljningshallarna. Nu tvingas Chrysler minska produktionstakten med en tredjedel.

Chrysler har tvingats sänka produktionstakten i Conner Avenue-fabriken i Detroit rejält, rapporterar Automotive News. Fabriken har fram tills nu färdigställt nio exemplar av nya SRT Viper per dag men ska framöver inte bygga fler än sex bilar varje dag. Produktionssänkningen på en tredjedel kommer efter att nya Vipern inte har sålt alls lika bra som förväntat.

 Den ursprungliga planen var att bygga 2 000 bilar per år men SRT-chefen Ralph Gilles säger till Automotive News att den siffran var alldeles för optimistisk. Chrysler har bara sålt 426 exemplar av Viper i USA och inte mindre än 565 bilar uppges nu stå osålda ute hos återförsäljarna.

 Trots de dystra siffrorna tror Ralph Gilles att SRT Viper kommer att ta fart och skyller delvis den dåliga försäljningen på att den nya modellen försenades. Han är övertygad om att försäljningen tar fart till våren då värmen kommer tillbaka.

 –Vi kom igång sent. Vi hade hoppats kunna börja leverera bilar i slutet av förra året men de första 67 bilarna levererades i april. Viper går oftast mycket bra tidigt på våren, säger Gilles till Automotive News.