SRT Viper Time Attack

SRT Viper TA – full attack från USA

Nu avslöjar Chrysler lite av de tekniska förändringarna som SRT Viper Time Attack-versionen lockar med. 159 exemplar ska byggas.

Vi såg bilder på den redan för ett år sedan – SRT Viper Time Attack (TA). Först nu är Chrysler så vänliga att de bjuder på lite tekniska förändringar som rör bilen jämfört med en original SRT Viper.

Först och främst ska SRT Viper TA endast tillverkas i 159 exemplar. Tillverkningen är för övrigt redan igång och försäljningen påbörjas under innevarande års fjärde kvartal (det vill säga nu). Bilen finns i tre färger, alla exklusiva för just TA-versionen. 93 exemplar blir lackerade i TA Orange (som på bilderna här), 33 exemplar i Venom Black och 33 exemplar i Bright White.

SRT Viper TA Special Edition Package, som själva uppgraderingen kallas, innehåller sänkt vikt med hjälp av kolfiber och andra lättviktiga detaljer. Bilen väger in på 1537 kilo, vilket får anses vara en låg siffra med tanke på att vi snackar om ett amerikanskt muskelvidunder med V10-motor på 8,4 liter, 649 hästkrafter och 814 newtonmeter. Motorn är med andra ord orörd jämfört med standardmodellen.

 Chassit har det trixats med, bland annat med tvåstegs Bilstein DampTronic-dämpare, ny fjädring, nya krängningshämmare och krysstag i kolfiber.

 Bromsarna är uppgraderade till Brembo-doningar med extra hög kylkapacitet, inklusive klossar med optimerad värmeavledning. Svartmålade ok med Viper-logotypen i färgen TA Orange är unika för modellen.

 Fälgarna, Sidewinder II, är extra lätta och skodda med Pirelli P Zero Corsa-däck. 18 tum fram, 19 bak.

 Aerodynamikpaketet i kolfiber innehåller bland annat frontsplitters och bakvinge, där sistnämnda ökar marktrycket med 700 procent vid 240 km/h.

 Interiört går det i svart med orange färgklickar i sömmarna. Sportstolarna från Sabelt kan beställas med antingen trepunkts- eller sexpunktsbälten.

Chrysler snålar när det kommer till prestandauppgifterna. Standard-Vipern gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder och toppar 332 km/h. Siffrorna för TA-versionen lär inte skilja sig nämntvärt, om än någonting alls.

I det massiva bildgalleriet nedan finns bilder på alla SRT Viper-versioner, inklusive Time Attack (de sista bilderna).